vineri, 22 februarie 2013

Oaza de relaxare - Insula ZAKYNTHOS




Printre multe alte destinatii de neuitat din Grecia, Zakynthos cu siguranta te va fascina si iti va ramane in minte alaturi de amintirile unei vacante de vara perfecta.
 

Desprinsa parca dintr-o imagine ireal de frumoasa, de care nu te mai saturi, insula Zakynthos te va cuceri cu  plajele si nisipul fin, marea albastra, istoria sa, si te va face sa revii.
O oaza de relaxare, cea mai sudica dintre insulele ionice, scaldata de valurile Marii Egee, insula Zakynthos este destinatia  ideala pentru o vacanta de vara perfecta. Majoritatea turistilor aleg Zakynthos pentru nisipul fin si numeroasele plaje, dar cu siguranta nu te vei plictisi, pentru ca insula mai are multe de oferit pe langa frumusetile naturale. Te poti relaxa pe sezlong sau poti vizita ruinele bizantine, pentru cei pasionati de istorie se va dovedi o adevarata incursiune in trecutul civilizatiei de odinioara.
Indiferent de motivul pentru care ai ales Zakynthos, cu siguranta vei avea o vacanta de neuitat.

E greu sa ajungi in Zakynthos si sa nu te indragostesti de  Navagio, una dintre cele mai frumoase plaje si Grotele albastre, unde vei putea inota sub arcadele stancoase, intr-un albastru pur. Accesul se face printr-o croaziera, pe un vas care inconjoara insula iar excursia dureaza aproximativ o zi.

Poti vizita muzeul Bizantin din piata Solomon, unde vei admira o multime de icoane, sau muzeul Dyonisos, care adaposteste numeroase manuscrise despre cultura din Zakynthos.
Insula Marathonsi, cunoscuta ca si paradisul testoaselor Caretta de mii de ani, este locul unde isi depun ouale. Chiar forma insulei este asemanatoare unei testoase. 
 Volimes si Bohali, doua orasele din nordul insulei, care ofera o vedere panoramica asupra intregii insule Zakynthos, pe care o poti admira in lumina noptii, sorbind o cafea aromata.

Cu siguranta nu vei uita vacanta in Zakynthos, nu te vor lasa atatea amintiri frumoase, care iti vor invada gandurile ca un val al Marii Egee.



 

Mai multe aici : http://www.zanteisland.com

 





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu